Wie, wat en hoe Kraamzorg Aanmelden Uit de wijk... Contact Links Andere initiatieven Online dossier
Buurtzorg Kraam

De bevalling & kraamtijd

De bevalling

Als de bevalling zich aandient zal de verloskundige aangeven wanneer de kraamzorg ingelicht moet worden. De kraamverzorgende zal de verloskundige assisteren en u ondersteunen tijdens te bevalling.

Na de bevalling zal de kraamverzorgende u helpen met de (borst)voeding, douchen en zorgt voor het aankleden van uw kind en het opruimen van de kraamkamer. 

De kraamtijd

Als u thuis bevalt, assisteren we de verloskundige bij de bevalling. Het kan ook zijn dat u in een ziekenhuis of geboortecentrum bevalt. Meestal gaat u dan na de bevalling naar huis (dit kan op elk moment van de dag / nacht zijn). Wij zorgen er dan voor dat thuis alles in orde is.

Na de bevalling begint de kraamtijd. In die tijd komt de kraamverzorgende bij u thuis om voor u en uw kindje te zorgen. Ze doet de dagelijkse controles en helpt u bij de (borst)voeding. Zij heeft de eerste dagen een belangrijke rol bij het signaleren van gezondheidsrisico's. De kraamverzorgende kan, in overleg met u en afhankelijk van het aantal kraamzorguren, een aantal huishoudelijke taken van u overnemen.

In de kraamtijd kan het soms erg druk zijn met kraamvisite. De kraamverzorgende zal goed in de gaten houden dat u en uw partner voldoende rust krijgen. Zij zorgt er ook voor dat er voldoende aandacht is voor de andere kind(eren).

Gedurende de kraamtijd zal er een gehoortest en een hielprikonderzoek plaatsvinden.

De kraamzorg duurt maximaal 10 dagen. Als alles soepel verloopt kan in overleg met u en de verloskundige de zorg eerder afgesloten worden.


Copyright © 2024 Buurtzorg Nederland. Alle rechten voorbehouden.